Poslechněte si Ebury FX Talk kliknutím zde!

Co dělá Ebury v souvislosti s Brexitem?

  • Vrátit se zpět na blog
  • Blog
    Blog|Press
    Currency Updates
    In The News
  • Latest

20 února 2019

Autor
Sophie Scheltema

Zatímco stav a vývoj týkající se Brexitu je v současné době nejistý, v Ebury jsme připraveni na jakýkoliv výsledek.

V
aše důvěra je mimořádně důležitá, jako jedna z prvních platebních institucí, která obdržela licenci k provozu v Belgii, jsme přesvědčeni, že jsme připraveni na každý scénář tak, aby Vaše podnikání zůstalo nedotčeno.
Co již Ebury v souvislosti s Brexitem učinila?

Kdyby nastala některá z tvrdých forem Brexitu, mohla by nastat situace, kdy britské firmy – jako Ebury – ztratí v EU tzv. evropský pas. Tato evropská licence umožňuje britským finančním institucím poskytovat služby v rámci Evropského hospodářského prostoru (EHP/EEA) za stejných regulačních podmínek jako v Británii. Finanční firma založená ve Spojeném království například může poskytovat své služby stejně snadno do Berlína, jak to může dělat v Londýně. Ztráta této licence po Brexitu by znamenala, že by společnost Ebury Partners UK nemohla obsluhovat jiné klienty než ty registrované ve Velké Británii.

Za tímto účelem jsme založili evropský subjekt s názvem Ebury Partners Belgium NV, který je regulován národní bankou Belgie jako Autorizovaná platební instituce. To bude sloužit klientům z EHP. Po Brexitu je tedy pravděpodobné, že kontinentální klienti začnou být obsluhováni tímto novým subjektem.

Co to pro vás znamená?

V praxi se váš každodenní vztah s Ebury nezmění.

Pokud jste klientem založeným v EHP, za zmínku stojí pouze dva malé rozdíly:

  • Aktualizace VOP:
  • Vzhledem k tomu, že belgické právo se mírně liší od práva anglického, poskytneme vám aktualizaci všeobecných obchodních podmínek. Stále můžete pracovat stejně jako nyní, jen vaše smlouva se jednoduše přesune pod společnost Ebury Partners Belgium NV.

  • Forwardové kontrakty:
  • Po uskutečnění Brexitu budou existující forwardové smlouvy nadále pokračovat pod společností Ebury Partners UK Ltd., dokud nedosáhnou splatnosti, nicméně tyto budou vypořádány a poskytovány prostřednictvím belgického subjektu.

    Neexistuje žádný podstatný rozdíl ve způsobu, jakým budeme uspokojovat vaše podnikové potřeby – do budoucnu se tedy v zásadě vůči stavu, který znáte, nic podstatného nezmění.

    Jaké budou následné kroky?

    Je důležité si uvědomit, že dokud nebudeme vědět více o výsledku Brexitu, nemůžeme s jistotou říci, jaká bude reakce z naší strany. Můžete si však být jisti, že jsme dobře připraveni zajistit případný bezproblémový přechod.

    Vzhledem k tomu, že se situace stále vyvíjí, dbáme na to, abychom s Vámi komunikovali a aktualizovali veškeré změny, které by na Vás mohly mít vliv.

    Pokud se chcete dozvědět více o tom, co a jak se připravujeme ohledně Brexitu, nebo pokud máte jakékoliv dotazy ohledně toho, co by to pro vás mohlo znamenat, obraťte se prosím na Vašeho specialistu, který Vám s radostí pomůže.

    SDÍLEJTE