Poslechněte si Ebury FX Talk kliknutím zde!

Ebury se umístilo na 1.místě v prognózách pro EUR/USD pár!

  • Vrátit se zpět na blog
  • Blog
    Blog|Press
    Currency Updates
    In The News
  • Latest

13 ledna 2021

Autor
Matthew Ryan

Senior Market Analyst at Ebury. Providing expert currency analysis so small and mid-sized businesses can effectively navigate international markets.

S potěšením oznamujeme, že Ebury vyšplhalo až na vrchol žebříčku prognóz Bloomberg FX pro hlavní světový pár EUR/USD!

Ebury bylo ve 4. čtvrtletí roku 2020 jmenováno nejpřesnějším prognostikem pro EUR/USD pár a ve 3. čtvrtletí se umístilo jako druhý nejpřesnější prognostik. Toto je již podruhé, co jsme zakončili rok mezi předními prognostiky na EUR/USD agentury Bloomberg. Na samotném vrcholu žebříčku jsme byli také ve 4. čtvrtletí roku 2018.

Je to posedmé v posledních deseti čtvrtletích, kdy jsme se dostali mezi nejlepších deset prognostiků na EUR/USD. V minulém čtvrtletí jsme měli nejpřesnější odhad mezi více než 60 významnými prognostiky, včetně všech hlavních světových komerčních i investičních bank.

Obrázek 1: Hodnocení prognózy Bloomberg v EUR/USD (4. čtvrtletí 2020)

Enrique Diaz-Alvarez, ředitel oddělení pro řízení rizik v Ebury, říká:

„Ebury je opět nejlepším prognostikem nejdůležitějšího měnového páru na světě.“ Toto je klíčový úspěch pro náš strategický tým. Blahopřeji a děkuji Matthewovi Ryanovi a Romanovi Zirukovi za vynikající práci díky níž jsme získali tuto příčku. “

FX prognostici jsou řazeni podle tří přísných kritérií:

– Tolerance chyby (možná odchylka)

– Načasování (u stejných předpovědí dostávají dřívější předpovědi více kreditu)

– Směrová přesnost (směr pohybu měny).

 

📩 Kliknutím zde se můžete přihlásit k odběru našich nejnovějších tržních informací a aktualizací, které Vám pomohou orientovat se na neustále se měnících globálních měnových trzích. Nebo přejděte na náš Blog a přečtěte si naši nejnovější Týdenní přehled trhu.

🎙 Můžete si také poslechnout náš podcast FX Talk na Spotify nebo Google Podcast.

SDÍLEJTE