Poslechněte si Ebury FX Talk kliknutím zde!

Jak můžete předejít podvodům

  • Vrátit se zpět na blog
  • Blog
    Blog|Press
    Currency Updates
    In The News
  • Latest

12 března 2019

Autor
Rosie Sanderson

Content Marketing Executive

Jelikož téměř polovina všech britských firem se stala v minulém roce oběťmi kybernetických útoků nebo porušení dat, online zabezpečení je pro nás jedním z nejdůležitějších faktorů v Ebury.

V
průměru, tyto útoky stály minulý rok britské firmy 3100 GBP, u britských charit 1030 GBP.

Ukazuje se však, že 53% všech porušení údajů je způsobeno individuální nedbalostí, spíše než narušením dat nebo podvody typu phishing.

Abychom zajistili bezpečnost účtů a finančních prostředků našich klientů, máme v Ebury řadu zavedených postupů a protokolů pro boj proti podvodům. Je však také na každém z našich klientů, aby se ujistili, že dělají, co je v jejich silách, aby zabránili chybám.

Silná hesla:

Nedávno došlo k závažnému narušení dat, které vedlo k vyčerpání více než sedmi set milionů unikátních e-mailových adres a kombinací hesel na hackerské fórum.

Hackeři mohou tyto informace využít k testování milionů kombinací e-mailů a hesel na populárních stránkách přihlašování stránek, aby porušili profily a ukradli důležité informace, například bankovní údaje..

Použití jednoduchého hesla bez dodatečných bezpečnostních vrstev je riskantní – preventivní prostředky, jako jsou šifrované hesla a dvoufaktorová autentizace (2FA), se rychle stávají bezpečným způsobem ochrany vašich dat. Pokud se obáváte, že by vaše data mohla být ohrožena, podívejte se na možnost „I have been pwned“.

Jak vám můžeme pomoci:

Zabezpečené nastavení hesla: Jako klient společnosti Ebury máte možnost aktivovat 2FA při přihlášení na naši online obchodní platformu Ebury Online.

Jedná se buď o nastavení telefonního čísla pro potvrzení přihlašování prostřednictvím SMS nebo prostřednictvím ověřovací aplikace (například Google Authenticator). Přidáním osobních údajů se můžete ujistit, že se můžete přihlásit k účtu pouze vy.

To také znamená, že budete vždy vědět, pokud se někdo pokusí přihlásit jako vy, protože obdržíte oznámení vždy, když je požadováno přihlášení.

Co můžete udělat:

Ujistěte se, že používáte různé, silné hesla pro každou stránku, ve které máte účet. Chcete-li sledovat všechna různá hesla, zvážte nástroj správce hesel, který vám umožní uložit a chránit hesla.

Podvody online

Při převodu peněz na internetu je důležité si uvědomit podvodné platby. Jedná se o hackery, kteří zachycují peněžní převody online nebo zachycují e-maily a představují se jako příjemce, kterému zaplatíte peníze.

Hackeři se představují jako vaše banka nebo důvěryhodný příjemce, kteří uvedli, že mají nový účet, na který je třeba zaplatit. Na počátku roku 2018 bylo ztraceno celkem 145 milionů liber prostřednictvím podvodných platebních podvodů, ztratilo se z důvodu neoprávněného podvodu částka 358 milionů liber.

Jak vám můžeme pomoci:

Další bezpečnostní vrstvy: Pokud máte účet s Ebury, můžete nastavit ověření 4 očí. Tento proces znamená zahrnutí další dvojice očí (nebo až čtyř dalších dvojic očí) do procesu.

To je ideální pro společnosti, které mají týmy lidí, kteří zpracovávají transakce, a zatímco to primárně brání hackerům získat přístup k vašim informacím a obchodům, pomáhá také snížit lidské chyby.

Co můžete udělat Vy:

Pokud obdržíte nové údaje o platbě e-mailem, je důležité vyžádat si příjemce nebo banku, abyste si ověřili, že nové údaje o platbě jsou přesné, než s nimi něco přenesete.

Zůstaňte v bezpečí s Ebury:

Naším hlavním cílem je chránit vaše prostředky a naše vysoce zabezpečená platforma zajišťuje bezpečnost vašich prostředků. Vaše bezpečí a bezpečnost jsou hnací silou každého rozhodnutí, které učiníme v Ebury.

Máte-li jakékoli dotazy týkající se tohoto článku, obraťte se na svého poradce.

SDÍLEJTE