Poslechněte si Ebury FX Talk kliknutím zde!

Společnost Ebury získává kontrolu nad společností Bexs Banco

( 3 )

  • Vrátit se zpět na blog
  • Blog
    Blog|Press
    Currency Updates
    In The News
  • Latest

16 května 2022

Autor
Tomáš Kudla

Obchodní ředitel pro Českou a Slovenskou republiku

Společnost Ebury získává kontrolu nad společností Bexs Banco a rozšiřuje svou nabídku mezinárodních plateb v Brazílii

  • Díky tomuto kroku nyní londýnská fintechová společnost nabízí řešení pro mezinárodní transakce elektronických plateb také v Brazílii.
  • Portfolio služeb společnosti Ebury sahá od otevření mezinárodního účtu až po zajištění měny a usnadňuje zahraniční obchod malým a středním podnikům nejen v Brazílii.

Londýn a São Paulo, 11. května 2022 – Tisková Zpráva

Společnost Ebury, jedna z největších světových fintech společností specializujících se na mezinárodní transakce pro malé a střední podniky, která působí ve 20 zemích, dnes podepsala dohodu o zahájení procesu akvizice 100 % brazilské fintech společnosti Bexs, která zahrnuje podniky Bexs Banco (směnárny) a Bexs Pay (platby). Cílem akvizice, která podléhá schválení regulačními orgány, je rozšířit nabídku společnosti v oblasti řešení mezinárodních převodů peněz pro malé a střední podniky a také poskytovat fintech služby podnikům, které prodávají své produkty online v Brazílii, zejména online tržištím, aplikacím a softwarovým společnostem.

Technologie společnosti Bexs rovněž umožňuje provádět rozsáhlé platby ze zahraničí do Brazílie. Další synergií mezi brazilskou devizovou bankou a společností Ebury je otevírání účtů v jiných zemích, což umožňuje i malým podnikům provádět transakce přímo v místní měně jednotlivých trhů, aniž by musely nutně přivážet peníze do země. Instituce se sídlem v São Paulu již zpracovala mezinárodní platby (in&out) pro více než 50 milionů Brazilců. V roce 2021 zpracovala více než 30 milionů transakcí integrujících devizové operace s místním řešením Pix (okamžité platby). Ve stejném roce celkový objem devizových transakcí překročil hranici 20 miliard R$.

Bexs je více „tech“ než „fin“, dokáže kombinovat globálně škálovatelná řešení s hlubokými odbornými znalostmi v oblasti regulace měn. Akvizice společností Ebury jí umožní přístup k portfoliu potenciálních zákazníků na dalších trzích,“ říká Sérgio Rial, předseda představenstva společnosti Ebury. „Její jedinečnou technologii a obchodní model pro hromadné platby lze navíc replikovat i v jiných geografických oblastech. Možnosti synergie jsou téměř neomezené.

Instituce, která se zrodila v roce 1989 jako Didier Corretora de Câmbio, získala v roce 2010 od brazilské centrální banky povolení působit jako devizová banka a začala podnikat pod názvem Bexs. V roce 2012 uvedla na trh technologii přeshraničního elektronického obchodování, která jí umožnila působit v segmentech trhu a SaaS (software jako služba). Před téměř čtyřmi lety získala instituce nový impuls, když se stala platformou API, což umožnilo přímou integraci jejích systémů s významnými hráči v digitálním světě, a to jak v Brazílii, tak v zahraničí.

Malý elektronický obchod se sídlem v Číně tak může například prodávat v Brazílii prostřednictvím online tržiště a přijímat platby přímo v dolarech nebo jiné cizí měně. Případně může sociální síť využít platformu k zajištění stálého toku odměn influencerům, což je typ transakce, který se vyznačuje vysokým objemem mikroplateb s převodem měny. Kromě toho mohou platformu využívat makléřské společnosti, aby svým klientům nabídly možnost investovat v zahraničí.

Služby Bexs v Brazílii již využívají některé z předních společností v oblasti online tržišť, plateb a sociálních sítí, stejně jako makléřské firmy a agrotechnické podniky.

Podle podmínek dohody podepsané se společností Ebury bude generální ředitel společnosti Bexs Luiz Henrique Didier Jr. nadále řídit její činnost v Brazílii. Po schválení regulačními orgány bude instituce začleněna do struktury společnosti Ebury. Mezi společnostmi skupiny existuje řada synergií, které je třeba prozkoumat, počínaje mezinárodním digitálním obchodem.

Máme pobočky ve 20 zemích a Brazílii jsme nemohli vynechat. Navíc nám slouží jako vstupní brána do Latinské Ameriky,“ poznamenává Fernando Pierri, obchodní ředitel společnosti Ebury. „Brazílie je stále velmi uzavřená zahraničnímu obchodu, ale to se rychle mění, protože se snaží urychlit svou internacionalizaci. Země podepsala dohody o volném obchodu, včetně jedné s Evropskou unií, a pracuje také na zlepšení svých devizových předpisů. To vše zvýší poptávku po devizách a účtech v zahraničí.

Společnost Ebury je zodpovědná za obchodní transakce v hodnotě 23 miliard USD ročně a sídlí v Londýně, odkud dohlíží na své operace v Evropě, Asii, na Blízkém východě a v Americe.

SDÍLEJTE