Poslechněte si Ebury FX Talk kliknutím zde!

Investice Santander do Ebury ve výši 350 milionů liber byla dokončena

  • Vrátit se zpět na blog
  • Blog
    Blog|Press
    Currency Updates
    In The News
  • Latest

29 dubna 2020

Autor
Mattew Hopper

Ebury s potěšením oznamuje, že investice Santander ve výši 350 milionů GBP byla dokončena po úspěšném získání všech regulatorních schválení od požadovaných orgánů.

E
bury bude i nadále fungovat samostatně a udržovat svoji podnikatelskou kulturu, přičemž bude těžit z další podpory, kterou může nabídnout jedna z největších finančních institucí na světě. Tato dohoda nám také poskytuje přístup k velké mezinárodní síti Santander a znamená, že Ebury může pokračovat v rychlé expanzi na trhy, jako je například Latinská Amerika.

Jsme nadšeni z příležitostí, které tato investice přináší do budoucna, ale také z toho, že naši klienti poznají další výhody na vrcholu vysoce kvalitních produktů a zákaznických zkušeností, které společnost Ebury poskytla za posledních deset let.
Přečtěte si úplné oznámení společnosti Santander níže:

“Banco Santander dnes oznámila dokončení nákupu 50,1% podílu v Ebury, jedné z nejlepších mezinárodních platebních, devizových a fintech platforem pro správu peněžních prostředků pro malé a střední podniky, poté, co obdržela všechna regulatorní schválení od požadovaných orgánů. Tato transakce byla ohlášena v listopadu 2019 a je součástí digitální strategie banky, která malým a středním podnikům poskytuje nezbytné nástroje pro jejich mezinárodní expanzi prostřednictvím služeb globálního financování obchodu.

Společnost Ebury již působí v 17 zemích a 140 měnách a za poslední tři roky zvýšila své příjmy v průměru o 50% ročně. S podporou mezinárodní skupiny, jako je Santander, bude Ebury moci rozšířit své podnikání na další trhy v Latinské Americe a Asii. Ebury udržuje své sídlo ve Velké Británii, odkud provozuje jedinečnou globální distribuční platformu podporovanou datovým obchodním modelem, který nabízí vysoce kvalitní produkty a zákaznickou zkušenost.

Santander investoval do transakce 350 milionů GBP (přibližně 400 milionů EUR). Z této částky bylo 70 milionů GBP použito na posílení zdrojů společnosti na podporu její mezinárodní expanze. Tato dohoda poskytuje Ebury přístup do mezinárodní sítě Santander. Banka již podporuje více než čtyři miliony malých a středních podniků po celém světě, z nichž více než 200 000 působí v mezinárodním měřítku. Banka může také nabídnout podporu stávající zákaznické základně Ebury, která zahrnuje malé a střední podniky a společnosti, a dohody s dalšími finančními a jinými partnery v oboru.

Sergio Rial, CEO Santander Brazílie a CEO Ebury, řekl: „Investice do Ebury je pro banku významným strategickým milníkem, což nám umožňuje posílit naše schopnosti na velice zajímavém trhu s vysokým růstovým potenciálem. Tato nová akvizice nám poskytne možnosti dalšího rozvoje podnikání v oblasti Global Trade Services s novou platformou světové třídy, od níž očekáváme v nadcházejících letech výraznou návratnost investic.“

Juan Lobato a Salvador Garcia, spoluzakladatelé společnosti Ebury, vysvětlili: „Během pouhých deseti let se Ebury rozrostla z malé fintech firmy na společnost s více než 1 000 zaměstnanci. Díky podpoře Santander nyní budeme schopni rozšířit naše podnikání na mezinárodní úrovni ještě více a vstoupit na nové trhy “.

Prostřednictvím svého podnikání v oblasti globálních obchodních služeb podporuje Santander přístup malých a středních společností na mezinárodní trhy prostřednictvím financování obchodu, dodavatelského řetězce, plateb a směn, s rychlými a efektivními službami. Cílem bankovní globální platformy s příjmem kolem 200 miliard USD je rozvíjet mezinárodní obchod pro malé a střední podniky v Evropě a Latinské Americe a ve střednědobém horizontu má v úmyslu expandovat na 20 trhů.

Podle závěrečných údajů za rok 2019 Ebury obsluhuje více než 43 000 aktivních společností a působí ve více než 140 měnách. Tržby společnosti Ebury během posledního vykazovaného období vzrostly o více než 60% a očekává se, že za současný fiskální rok končící v dubnu 2020 dosáhne růst 60%.

SDÍLEJTE